Heilig Huisje | Met je huis en je hond in de Gelderlander!

Hoe leuk is dit! Vrijdag 5 januari 2018 stond ik in de Gelderlander met mijn huis en hond!

Hieronder lees je het interview.

 

Even voorstellen:

Zoë Reijs (28) , interieurstylist en zelfstandig ondernemer bij Witluf Interieuradvies & Styling.

Hond Treb (6)

 

"Ik krijg vaak de vraag waarom in in Cuijk woon, omdat ik de meeste jaren van mijn leven in Nijmegen heb gewoond. Cuijk bevalt mij goed. Het station en de snelweg liggen om de hoek, heel centraal. Mijn vrienden, familie en collega's wonen ook in Cuijk of directe omgeving. Vroeger vond ik de drukte fijn, nu ben ik blij als ik na een bezoek aan de stad lekker naar huis kan. Als ik in Nijmegen was blijven wonen, had ik elke dag met de files te maken. Hier heb ik daar geen last van.

  Ik ben bij toeval aan dit huis gekomen. Ik zou een collega die om de hoek woont thuis afzetten. Zij zei 'kom, we rijden nog een rondje'. We kwamen langs dit huis, dat leeg stond. Nieuwsgierig als ik ben, heb ik naar binnen gegluurd. Later ben ik met een makelaar en mijn zus gaan kijken. Het voelde direct goed en veilig. Er is een achtertuin, dat was voor mij een voorwaarde. Ik heb een hond en hij moest naar buiten kunnen om te spelen. Blijkbaar heeft dit huis op mijn pas moeten komen.

  Het was wel even schrikken toen ik voor het eerst binnenkwam. Het huis heeft lang leeg gestaan en dat was te merken. Het rook muffig, alles was geel/bruin geschilderd en overal zaten spinnenwebben. Op de muren zaten minstens drie lagen behang en de vloer was louter beton. Ik keek er direct doorheen en was in mijn hoofd de boel al aan het inrichten. Hier kan ik wel wat van maken, dacht ik. Zo van: daar zet ik een tafel neer en dat ga ik schilderen."

 

Istar-fotografie
Istar-fotografie

Donkerbruin

"Ik heb flink geklust. Ik werk fulltime en ben daarnaast zelfstandig ondernemer. Alle uren die overbleven, heb ik besteed aan opknappen. Een maand lang ben ik hier dagelijks geweest. De meeste dingen heb ik zelf gedaan. Ik ben redelijk handig en vind het ook leuk om te doen. Met simpele ingrepen kun je grote veranderingen creëren, daar hou ik van. Zo waren de badkamertegels donkerbruin, die heb ik allemaal wit geschilderd. En ineens ziet de badkamer er heel anders uit.

  Ik hou van natuurlijke tinten. Zoals je ziet overheerst de kleur wit. Dat was voorheen nog sterker. Ik kreeg wel eens te horen dat ik zelf nog eens wit zou worden... Nu heb ik met zwart een paar nuances aangebracht. Less is more is mijn credo. Ik hou niet van veel kleine frutsels, een kalme uitstraling vind ik belangrijk. Als ik thuiskom wil ik rust.

  In huis heb ik twee pronkstukken: mijn eettafel en twee glazen kistjes met persoonlijk eigendommen van mijn ouders in mijn vitrinekast. Ik zag de tafel op Instagram en was direct verkocht. Mijn meest recente project is mijn bureau. Ik werkte voorheen veel aan de eettafel. Als ik dan wilde eten, moest ik eerst alles opruimen. Dat probleem is nu opgelost. "

 

Creatief

"Als kind was ik altijd aan het tekenen en knutselen. Toen ik een jaar of 13 was, begon ik mij te interesseren in interieurstyling. Mensen vroegen mij vaak welke kleur ze moesten kiezen en dat soort zaken. Het heeft er dus blijkbaar altijd al ingezeten. Weet je, een interieur is voor mij eigenlijk nooit af. Ik kan zo een hele dag bezig zijn om te bedenken wat ik waar ga neerzetten.

  Ik doe niet echt mee met stylingtrends. Ik vind dat iedereen gewoon zijn eigen ding moet doen. Wil jij knalblauw met roze? Prima, vooral doen. Ik combineer graag, dus niet alleen maar designmeubels en merkartikelen bij elkaar, maar ook spullen van de kringloop en Ikea er tussen. Je moet je thuis voelen, dat is het belangrijkst.

  Ik wil nog een paar verwarmingsbuizen en de vitrinekast schilderen, dat is het wel zo'n beetje. Ik blijf hier voorlopig wonen, dus dat komt goed. Echt grote aanpassingen of veranderingen heb ik al achter de rug."

Reactie schrijven

Commentaren: 0